menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges pillangók recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl tej
2 kk só
5 dkg margarin

Töltelékhez:

1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt

Kenéshez:

1 tojássárgája

Szóráshoz:

1 tk szezámmag

Elkészítés:




Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.

Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.

A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.

Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x38 cm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar pizza
pizza

A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás-cukkinis tejszínes tészta
Szalonnás-cukkinis tejszínes tészta

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben az olivaolajon enyhén ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és puhára pároljuk. Só, bors, majd ha kész van a zúzott fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Bolognai
Bolognai

A szalonnát felkockázzuk, a hagymát, a szárzellert és a sárgarépát nagyon apróra vágjuk (betehetjük aprítóba is, de akkor elég, ha kettőt nyomunk rajta, nem kell, hogy pépe...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajdasági sós tekercs
Vajdasági sós tekercs

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk