menu

Családireceptkönyv.hu

Thai édesburgonyás csirkeleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
1 piros chili magok nélkül
1 darabka friss gyömbér reszelve
1 kis csokor koriander levél (nálam petrezselyem)
2 ek. thai red curry paszta (cukor nélküli)
1 liter csirkeleves vagy zöldségleves (ha nincs, akkor víz)
4 dl kókusztej vagy 2 dl kókuszkrém
2-3 db édesburgonya kockára vágva
2 db szárzeller vékonyra szeletelve
30 dkg csirkemell filé kockázva
4-5 kaffir lime levél
1 lime leve
1 tk. erythritol

1tk. halszósz (Red Boat halszósz, Amazonról rendeltem)

Elkészítés:


Egy edényben felmelegítettem a kókuszolajat, beletettem a zúzott fokhagymát, apróra vágott chilit és a curry pasztát. A curry pasztából lehet adalék- és cukormenteset kapni, én gyakran főzök ázsiai ételeket, így nekem mindig van itthon. 2-3 percig kevergetve pirítottam, majd felöntöttem a csirkelével, hozzáadtam az édesburgonyát és kb 15 percet főztem, majd hozzáadtam a kockára vágott csirkemellet és puhára főztem, ez kb. 10 perc. A végén tettem bele a halszószt, a lime levet, édesítőszert és a kókusztejet, összeforraltam. Ha kókuszkrémet használunk, akkor sokkal krémesebb lesz, de tejjel is finom. Ízesítettem még kevés sóval és tálaláskor még lime gerezdeket adtam hozzá. Ha megvannak a hozzávalók otthon, akkor nagyon gyorsan elkészül. a Red Boat nevű halszószt az Amazonról rendeltem, mert én sokat használom és nem találtam olyat, ami beleférne a mostani étrendembe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2014/02/thai-edesburgonyas-csirkeleves-paleo.html

Thai édesburgonyás csirkeleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palócleves
Palócleves

1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Terézia
tárkonyos csirkeleves
tárkonyos csirkeleves

A csirkemellet felkockázzuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Nehéz
share
Avatar húsleves
húsleves

A hozzávaló húsokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és hideg vízben főzni kezdjük. Amíg felforr, addig a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Ha a leves már felforrt, akkor sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

• 0,5 kg gombát mosni, hámozni, szeletelni, • kis fej vöröshagymát apróra, zsiradékon üvegesre párolni, gombát rá, só, bors, párolni, zsírjára sütni, • 2 ek liszttel megszórni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk