menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér mártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-10 dkg margarin
10 dkg liszt
1 l tej

Elkészítés:


A margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem.

Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre készítem és 1 pohár tejföllel hígítom fel. Vegetával ízesítem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Főzelékhez teszek bele spenótot vagy egyéb főzeléknek valót és ízlés szerint sózóm esetleg cukrozom. A spenótba kell még zúzott fokhagyma is.

Kinek a kedvence ez a recept?


Marosvölgyi Attila Dominik
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgarépa főzelék
Sárgarépa főzelék

Elkészítés: Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp...

Elkészítési idő: 30-40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK
ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK

Az olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm. Másképp:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé főzelék
Karalábé főzelék

A karalábét meghámozzuk, apróra vágjuk . Olajon megdinszteljük, majd lefedjük, saját levében készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk liszttel, 5 percet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk