5-10 dkg margarin
10 dkg liszt
1 l tej
A margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem.
Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre készítem és 1 pohár tejföllel hígítom fel. Vegetával ízesítem.
Főzelékhez teszek bele spenótot vagy egyéb főzeléknek valót és ízlés szerint sózóm esetleg cukrozom. A spenótba kell még zúzott fokhagyma is.
Elkészítés: Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp...
Elkészítési idő: 30-40perc Nehézség: KönnyűAz olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm. Másképp:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét meghámozzuk, apróra vágjuk . Olajon megdinszteljük, majd lefedjük, saját levében készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk liszttel, 5 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű