6 db tojás
2 evőkanál finomliszt (+ 1 kk)
3 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 tk gulyáskrém
2.2 l víz
1 kk ecet (20%-os)
2 db babérlevél
1 teáskanál ételízesítő
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A 2 liter vizet feltesszük főni, beletesszük a sót, borsot, ételízesítőt, babérlevelet, köményt és az ecetet.
Rántást készítünk: az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és a gulyáskrémet, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Szűrőn keresztül beleengedjük a fűszeres lébe.
2 tojást felverünk 1 kk liszttel, majd a villánk segítségével folyamatosan, kavargatás mellett belecsurgatjuk a levesbe.
A maradék egész tojást beleütjük a levesbe, majd 5-6 perc főzés után kész is vagyunk.
költség: 400 Ft
Elkészítés: 3,5 liter vízbe 2 póréhagymát darabolok bele és 4 db marhahúsleves kockát teszek bele. Fél kg darált sertéshúsból, 4 db zsemlével fasírtot készítek (2 fokhagyma, 1 to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockákra vágom és annyi sós vízben puhára főzöm, amennyi épp hogy ellepi. Már ekkor hozzáadom a hagymát, hogy puhára főjön. A burgonyát kiveszem a főzővízből, mert az l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, a kockára vágott zöldségeket, majd a borsót. Kevergetjük, majd megszórjuk egy kanál liszttel. Összekeverjük, felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű