10 dkg mazsola
50 ml rum
25 dkg gesztenyemassza (édesített)
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek méz (vagy juharszirup)
A mazsolát rumba áztatjuk.
A gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.
Először összeturmixoljuk a kesudiót a vízzel, majd amikor egy sűrű krémet kapunk belőle, akkor sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót is. A végén vízzel a kívánt állagúra hígít...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A dinnyét vágd ketté, kapard ki a magját, és a belsejét kanalazd ki. Ha van otthon karalábévájód, azzal mutatós, apró gömböket formázhatsz. A díszítéshez tégy félre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMMMMMM
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű