menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




10 dkg mazsola
50 ml rum
25 dkg gesztenyemassza (édesített)
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek méz (vagy juharszirup)

Elkészítés:


A mazsolát rumba áztatjuk.
A gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „petyegetve" kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyers krémes szederleves
Nyers krémes szederleves

Először összeturmixoljuk a kesudiót a vízzel, majd amikor egy sűrű krémet kapunk belőle, akkor sorban hozzáturmixoljuk a többi hozzávalót is. A végén vízzel a kívánt állagúra hígít...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgadinnye krémleves
Sárgadinnye krémleves

Elkészítés: A dinnyét vágd ketté, kapard ki a magját, és a belsejét kanalazd ki. Ha van otthon karalábévájód, azzal mutatós, apró gömböket formázhatsz. A díszítéshez tégy félre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
klaudia
klaudia

MMMMMM

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell készítése présben
Csirkemell készítése présben

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk