fél kg laskagomba
fél kg barna csiperke
4 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 paradicsom apróra kockázva
1 paprika apróra kockázva
2 ek. házi ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka
2 teáskanál pirospaprika
só
Csipetkéhez:
3 tojás
liszt
só
A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük.
Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, sót.
Felengedjük egy kevés vízzel, hogy legyen miben dinsztelődnie a sárgarépának. Mikor felforrt az egész hozzádobhatjuk az ételízesítőt vagy zöldségleves kockát.
Ha már puha a sárgarépa mehet bele a gomba, és engedjük fel annyi vízzel, hogy a csipetkének is legyen helye.
Puhára főzzük a gombát is, nem kell neki sok idő.
A 3 tojásból liszttel nokedlitésztát keverünk, sűrű krémszerű legyen.
Kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Kész is van!
Jó étvágyat
1 nagy hagyma, 20dkg koloszvári szalonna, paprika kalifoniai paprika étolaj. készitünk egy pörköltalapot majd a paradicsompürét is és a fokhagymát is hozzádjuk még pár percig piri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megtisztítjuk, az inakat eltávolítjuk belőle. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A krumplit kis kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát finomra aprítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...
Elkészítési idő: 20+60 perc Nehézség: KönnyűNagyon apróra vágni a zöldségeket,kis olajon megdinsztelem őket.Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Főzöm,ha fogy belőle a víz forralt vízzel pótolom,hogy mindig tele legyen a fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű