menu

Családireceptkönyv.hu

Gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg laskagomba
fél kg barna csiperke
4 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 paradicsom apróra kockázva
1 paprika apróra kockázva
2 ek. házi ételízesítő vagy 1 zöldségleves kocka
2 teáskanál pirospaprika



Csipetkéhez:

3 tojás
liszt

Elkészítés:


A gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük.
Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, sót.
Felengedjük egy kevés vízzel, hogy legyen miben dinsztelődnie a sárgarépának. Mikor felforrt az egész hozzádobhatjuk az ételízesítőt vagy zöldségleves kockát.
Ha már puha a sárgarépa mehet bele a gomba, és engedjük fel annyi vízzel, hogy a csipetkének is legyen helye.
Puhára főzzük a gombát is, nem kell neki sok idő.
A 3 tojásból liszttel nokedlitésztát keverünk, sűrű krémszerű legyen.
Kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Kész is van!

Jó étvágyat

Gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Betyár leves
Betyár leves

1 nagy hagyma, 20dkg koloszvári szalonna, paprika kalifoniai paprika étolaj. készitünk egy pörköltalapot majd a paradicsompürét is és a fokhagymát is hozzádjuk még pár percig piri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Majoránnás-májas krumplileves
Majoránnás-májas krumplileves

A májat megtisztítjuk, az inakat eltávolítjuk belőle. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A krumplit kis kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát finomra aprítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagyma-krémleves
Francia hagyma-krémleves

- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...

Elkészítési idő: 20+60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldség leves anyu féle
Zöldség leves anyu féle

Nagyon apróra vágni a zöldségeket,kis olajon megdinsztelem őket.Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Főzöm,ha fogy belőle a víz forralt vízzel pótolom,hogy mindig tele legyen a fazék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk