80 dkg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
4 tojássárgája
2 csomag sütőpor
1 üveg lekvár
porcukor
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA krémlikőröket gyakran használjuk desszertekhez, és nem véletlen: az édes ízekkel az alkohol aromája csodálatos harmóniában van. A klasszikus képviselőfánknak például fantasztikus...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt és a lisztes-margarinos morzsalékhoz adjuk. mehet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, hozzáadjuk az áttört banánt, citrom héját, vaníliás cukrot és a mézet. A zselatint 2 dl vízzel felmelegítjük, csak annyira hogy elolvadjon a por, majd ös...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű