menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsaaprólék leves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kacsaaprólék
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
1 kis db karalábé
1 kis db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (szemes bors)
5 l víz

Elkészítés:


A kacsaaprólékot megmossuk, megtisztítjuk, és annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni nagy lángon. Pár percig hagyjuk forrni. Közben megpucoljuk a zöldségeket, és darabokra vágjuk.
A habos, felforrt vizet leöntjük az aprólékról, átmossuk a húsokat, és a fazekat is tisztára mossuk.
Összeállítjuk a levest. A fazékba helyezzük az aprólékot, rá a megmosott zöldséget, felöntjük az egészet hideg vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és ilyenkor tesszük bele a szemes borsot is. Feltesszük közepes lángra főni, amikor felforr, takarékon 2-2,5 óráig tovább főzzük.
Cérnácskatésztát főzünk levesbetétként.
A megfőtt levest sűrű szűrőn leszűrjük, és forrón tálaljuk. A húsokat és a zöldséget külön tálon kínáljuk hozzá.

Kacsaaprólék leves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

Főzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk