25 dkg kenyérliszt BL80 (félbarna)
10 dkg finomliszt (finom)
2 kávéskanál só
3 dkg margarin
2.5 dkg friss élesztő
3 dl víz (langyos)
10 teáskanál szezámmag (lehet napraforgómag, tökmag vagy reszelt sajt)
Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős vizet beleöntjük, és jól összedolgozzuk. (Vizet még lehet hozzá tenni, attól függ, hogy a tészta mennyit vesz fel.) Robotgéppel 3-4 perc.
Tálba téve, 30 percig meleg helyen kelesztjük. (letakarva konyharuhával vagy tetővel)
A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 8-10 részre osztjuk. Zsemlebucikat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
A tetejét szobahőmérsékletű vízzel megkenjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Sütőből kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tésztához az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, tojást, cukrot, a sót, az olajat és egy reszelt citrom héját alaposan összegyúrjuk, majd bedagasztjuk. Lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA receptet a http://www.limarapeksege.hu/2010/04/csaszarzsemle-reggelire.html linken lehet megtalálni.
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Nehézhttp://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/sos-kifli-2/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű