menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél

Elkészítés:



A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csemegeuborka
Csemegeuborka

Mosd meg az üvegeket, fejjel lefelé állítva szárítsd ki (nem fontos tökéletesen, úgyis hideg vizet öntesz bele). Tégy mindegyik üveg aljára 1-2 szál kaprot (szára, virága, levele v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Csípős paprikakrém
Csípős paprikakrém

A paprikákat jó alaposan mosd át, akár többször is, a száraikat távolítsd el, a magvakat ne! Darabold tetszőleges méretűre őket, majd végy elő egy húsdarálót, tedd bele a legkisebb...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkonzerv
Tökkonzerv

Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át. 2. Vágjuk le az uborkák végeit. 3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be. 4. Az üveg aljába tegyük be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk