menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös-húsos rakott tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
50 dkg fodros nagykocka tészta
1 db tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg főtt brokkoli
0,5 dl olaj

Elkészítés:



50 dkg fodros nagykocka tészta
1 db tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg főtt brokkoli
0,5 dl olaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra vágott paprikákat, petrezselymet és 15 percen át pároljuk. Amikor puha, levesszük, és félretesszük hűlni.
Kikeverjük a tojást a tejföllel, vajjal, majd összekeverjük a tésztával és a gombás, paprikás hússal, valamint a főtt összevágott brokkolival. Ha kell, utánfűszerezzük, és belekeverünk kevés őrölt szerecsendiót. Hőálló tálba tesszük, és 200 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, amíg szépen meg nem pirul.

Amikor elkészült, kivesszük, felszeleteljük és tálaljuk. A tetejére tehetünk még külön tejfölt.

Tejfölös-húsos rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nyitrai
Barna sörös chilis bab, sajttal töltött pirítóssal
Barna sörös chilis bab, sajttal töltött pirítóssal

1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. 2. Beletesszük a húst, és hagyjuk kifehéredni. Miutá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán

1. Kivágjuk a tököket 2. Megtöltjük őket 3. Be a sütőbe 4. Sajtot a tetejére 5. Nyamm-nyamm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Töltött káposzta
Töltött káposzta

1. Egy lábosban felforralunk 250 ml vizet. Enyhén sózzuk és beletesszük a rizs. Fedő alatt kis lángon készre pároljuk, majd ha elkészült kihűtjük. 2. A vágott savanyú káposztát,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kelkáposzta-főzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Kelkáposzta-főzelék

1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk