¼ kg tészta (tetszőleges)
2 db alma
1 db lilahagyma
2 db sárgarépa
1 dk kaliforniai paprika
Tartármártás:
1 db tojás sárgája
csipet só
1 dl olaj
1 db citrom leve
1 ek. mustár
2 ek porcukor
1 nagy pohár tejföl
A tésztát sós vízben kifőzzük. Lereszeljük az almát és a sárgarépát. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kis kockákra. A kifőtt tésztával összekeverjük.
Elkészítjük a tartármártást:
A tojás sárgáját megsózzuk, majd nagyon lassan adagoljuk hozzá az olajat (kézi habverővel). Ezután ízesítjük a citromlével, porcukorral és a mustárral. Alaposan összekeverjük, majd ehhez adjuk hozzá a tejfölt.
Mindezt ráöntjük a tésztára, összekeverjük, lehűtjük és tálaljuk.
: A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Zwiebel ganz fein hacken. Hackfleisch in eine Schüssel geben und mit Salz, Pfeffer, 2 EL Curry, 3 EL Tomatenmark, 50 ml Gewürzketchup würzen und die Hälfte der gehackten Zwieb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a fokhagymát. Keverjük össze a fele fekete áfonyát az olajjal, a balzsamecettel és néhány szem egész fekete borssal egy nagy salátás tálban. Főzzük a lóbabot míg m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű