menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás gesztenyetorta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alaphoz:

1 csomag gesztenyepüré
10 dkg darált háztartási keksz
6 dkg margarin
pici tej

Krémhez:

1 csomag főzős vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
12 dkg porcukor

Közé:

12 babapiskóta
2 dl tej
rum (aroma)
3 dl habtejszín a tetejére

Elkészítés:


A gesztenyét a darált keksszel és az olvasztott margarinnal összekeverjük és annyi tejet öntünk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. Nagyjából egy, maximum másfél dl. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen a masszát.

A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd celofánnal közvetlenül lefedjük és kihűtjük. Ha sietünk, hideg vizes fürdőbe tesszük a lábast. Amikor kihűlt, akkor kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan eldolgozzuk benne a puding alapot is. Ennek a krémnek a felét elsimítjuk a gesztenyemasszán.

A tejbe rumaromát keverünk, majd egyesével megmártjuk benne a piskótákat és a krémre fektetjük. A piskótákat a krém másik felével betakarjuk.

A tejszínből kemény habot verünk és elsimítjuk a tortánk tetején. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben állni, hogy a babapiskóta is kellően megpuhulhasson. Másnap szeletelhetjük is a finomságot!

Vaníliás gesztenyetorta recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Feketeerdő tora (Ibolya)
Feketeerdő tora (Ibolya)

A piskótát félbevágom, rákenem a krémet, megszórom meggyel. Kívülről is megkenem, díszítem meggyel, mandula szelettel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Töltött alma torta
Töltött alma torta

Magház kiszúróval, vagy éles késsel távolítsuk el az almák magházát. Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét (közben 1-2 ek tejet is keverhetünk hozzá), majd forgassuk össze a morzsáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
 Vizes piskóta alaprecept
Vizes piskóta alaprecept

A tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Gesztenyetorta
Gesztenyetorta

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a liszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk