menu

Családireceptkönyv.hu

Pásztorpite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg darált sertéshús
25 dkg zöldborsó
3 közepes lilahagyma
2 közepes sárgarépa
5 dkg sűrített paradicsom
1 db leveskocka
5 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj

Elkészítés:


A ragu elkészítése:

Olajat egy serpenyőben felhevítünk, rátesszük a kockára vágott lila hagymát, a sárgarépát és pár percig sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, felöntjük paradicsompürével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízben elkevert leveskockával és beletesszük a zöldborsót.
Amikor megfőtt, közepes tepsibe öntjük.

A tetejére:

Burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízbe megfőzzük és áttörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, a vajat és jó alaposan kikeverjük.
Krumplipürét a ragu tetejére simítjuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje kezd pirulni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Lecsós pásztortarhonya
Lecsós pásztortarhonya

Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet! Új lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Töltött paprika
Töltött paprika

A mama azt mondta hogy a hús közé keverjük a hagymát, ne a lébe. Jól összenyomkodod, bele a paprikába, ami kimarad, gombócot csinálsz, edénybe rakod. Ráöntöd a paradicsomlevet, só,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Kolozsvári káposzta,
Kolozsvári káposzta,

A savanyú hordóskáposztát vöröshagymás, paprikás zsíron megpárolunk. Személyenként 8 deka rizst számítva megmosunk, szitára öntjük, ha megszikkadt, kevés zsíron megpirítjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk