65 dkg liszt
3 mk só
2 mk cukor
3 dl viz
3 ek olaj
3 dkg élesztő
A langyos vízbe bele rakjuk a cukrot,az olajat,élesztőt.10 percet várunk,bele szitáljuk a lisztet amibe bele raktuk a sót. Jó kis puha tésztát kapunk. Vízbe mártott ki csavart konyha ruhával le takarjuk. 1 órát kelesztjük, aztán még egyszer át dolgozzuk,ki cipózzuk ahány pizzát akarunk. Kicsit a kis cipókat is hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk, rátesszük a feltétet és megsütjük.
2 sütőtepsi lesz ebből az adagból.
Külön le lett pirítva 1 kis fej vöröshagyma, vagy egy darab póréh., 1 kápia paprika, kis darab szalonna, sonka, vagy bármi ami otthon van. A lepirított dolgokat fűszerezte oregánó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, majd óvatosan a fehérjébe forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára aprított bacont kevés olajon zsírjára pirítom. Közben felteszem főni a spagettit(só,olaj a vízbe). Eközben abban az edénybe, amibe szeretném tálalni keverem össze a 2 toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű