20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, só, 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak. Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük
A salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lilahagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük. 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval, borssal. Beleaprítjuk a lila hagymát és beleborítjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Összekeverjük és betesszük a hűtőbe. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmi fellelhető zöldség van otthon megpárolom összekeverem tejföllel. Zselatint feloldok zöldséglevesben, összekeverem és teszek bele : répa, borsó,kaliforniai paprika, savanyú ubor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű