A gombócokhoz:
2 dl sovány tej
35 g zabkorpa
csipet só
30-40 g cukornak megfelelő édesítő (ha nagyon édesszájú vagy, vagy szósz nélkül eszed a gombócot, mehet több is – nálam 10 édesítőtabletta)
ízlés szerint: fél citrom héja, csipetnyi őrölt vanília
200 g sovány / zsírszegény túró
20 g natúr/vaníliás fehérjepor (kevert, szója, vagy kazein alapú fehérjeporral lesz a legjobb állaga)
A tálaláshoz:
a morzsához fél kornspitz (30 g) kiszárítva, ledarálva, teflonserpenyőben kevergetve megpirítva
darált mák
100 – 150 g kefir/joghurt, 20-30 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 8 tabletta porrá törve), vanília
tejben elkeverjük az édesítőt, zabkorpát, csipet sót (ha teszünk bele, akkor a citromhéjat, vaníliát), és tejbedara-szerű, de annál jóval sűrűbb masszává főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd összegyúrjuk a villával áttört túróval, és a fehérjeporral (az édesítőt bele lehet tenni utólag is, az összegyúrásnál)
Kornspitz-morzsába vagy darált mákba forgatjuk, joghurtból vagy kefirből kikevert (én a kefirt jobban szeretem, mert kevésbé savanykás) édes mártással leöntve tálaljuk.
A kelkáposzta leveleit forrásban lévö vízben 4 percig blansíroztam,majd lecsepegtettem. A sárgarépát megpucoltam,kis kockákra vágtam és 10 percig föztem, / a kelkáposzta fözövízébe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel vag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lencsét feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje. ( pótolni kell, mert beszívja). Ha puha, leszűrjük a levét. A felét kivesszük és összeturmixoljuk ( passzírozni is le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű