500 g paradicsom
300 g TV paprika
200 g tarhonya
2 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só
bors
1.3 l víz
120 g paprikás kolbász
200 g fagyasztott zöldborsó
5 db kis burgonya
olaj
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a paprika egy picit össze nem esik. Belerakjuk a sűrített paradicsomot és a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
Ha már jó lecsós, beletesszük a tarhonyát, a borsót, az apró kockákra vágott krumplit és felöntjük a maradék vízzel. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha megfőtt elzárjuk és lefedjük. 10 percig hagyjuk állni és utána tálalhatjuk is.
A cukkinit és a sárgarépát meghámoztam és nagylyukú reszelőn lereszeltem, a sajtos szintén. Az egészet összekevertem, borsoztam, megint összekevertem. Egy tepsit kibéleltem sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajban megdinszteljük. A borsót is hozzáadjuk és felöntjük 1 liter vízzel. (Ha nem szeretnénk, hogy túl sűrű legyen önthetünk hozzá még vizet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén besózzuk és félretesszük. Közben összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és egy teáskanál citro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez. Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek). 200 fokos EM sütőben 30 perc. 180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű