(1 étkezésre, 1 főnek):
6 dkg zabpehely ledarálva
1 tojás
kevés só
kevés víz (kb. 0,3 dl, nem írtam el, tényleg nagyon kevés kell hozzá)
A darált zabpehelyhez hozzáütjük a tojást, majd hozzákeverjük a sót és a vizet. Picit állni hagyjuk, amennyiben szükséges tehetünk még egy kis vizet hozzá. Sűrű nokedlimasszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő vízben szaggatjuk, végül kb. 3 perc alatt készre főzzük.
A krumplit héjában megfőzzük, közben pedig elkészítjük a házi majonézt. A tojássárgáját a folyamatosan adagolt olajjal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, mustárt, cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, s kockázd fel. 2. Egy tágas tepsit zsírozz ki bőven, terítsd el benne a feldarabolt krumplit, sózd meg alaposan és a tetejét i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk, ezeket további rétegekre szedjük 2. Sózzuk, kis időre félretesszük. 3. A tojást a sóval, tejföllel, borssal + 1 k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű