50 dkg túró
4 dl tejföl
10 dkg puha vaj
8 tojás
6 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
kapor vagy citromhéj, esetleg mazsola
A hozzávalókat egy tálba tesszük és krémesre keverjük (nem kell a tojásfehérjét külön felverni, egyszerűen csak egyben mindent géppel szép krémesre ki kell keverni). Ízesítésre tehetünk bele kaprot vagy citromhéjat, esetleg mazsolát. Kisebb méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát. 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Nagyon gyors és nagyon finom. Igaz, hogy nem lesz vastag, de az íze kárpótol mindenért.
Elkészítés: Tészta elkészítése: A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj. A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból bedagasztjuk a tésztát. Kiolajozott tálban, lefedve hagyjuk pihenni 45-60 percet. Ha megkelt kis gombócokat formázunk és a sima felével lefelé a munkafelületre hel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes