menu

Családireceptkönyv.hu

Citrom szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

50 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 15 dkg Rama, 3 tojássárgája, kevés tej.

Krém:

0,5 l tej, 1citrom reszelt héja, 4 evőkanál liszt, vagy 1 csomag vaníliás pudingpor + 1 evőkanál étkezési keményítő, 25 dkg porcukor, 20 dkg Rama, 1 citrom leve, kb. 1 evőkanál sárgabaracklekvár.

Elkészítés:


A tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojássárgákat és kevés tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 4 lapot sütünk.

A krémhez a tejbe belekeverjük a 4 evőkanál lisztet, /én a pudingos változatát készítettem el/, a reszelt citromhéjat, cukrot és sűrűre főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a Rama-t és apránként a citrom levét. Jól kihűtjük és megtöltjük a lapokat úgy, hogy a második lapot a krém alatt megkenjük sárgabaracklekvárral.
Tetejét porcukorral meghintjük, de készíthetünk rá a maradék tojásfehérjéből, citromlével, cukorral bevonatot amit kevés reszelt citromhéjjal díszítünk.

Citrom szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Muffin
Muffin

A hozzávalókat simára keverjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi Friedmann
Az igazi Friedmann

átlátszó tortazselé a tetejére 1. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük a vajjal, és 29 cm átmérőjű (én ekkorában készítem, ikeás) piteformában egyenletesen elrendezzük úgy, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)
Kosárka vaníliakrémmel (Gabriella receptje)

♥ Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a reszelt citrom héját és frissen facsart levét és összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Rebarbarás morzsa
Rebarbarás morzsa

A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk