Előző este:
200 ml langyos víz,2 dkg élesztő, 20 dkg liszt,1 mokkáskanál só,1 kanál olaj.
Másnap reggel:
25 dkg liszt + 25 dkg rétesliszt, 2 csapott teáskanál só, 2 kanál olaj,
2 kanál joghurt,1 kanál burgonyapehely, 1 kanál sikér, 2 dl langyos víz, és az előző esti kovász.
Összedolgozzuk a kétféle tésztát és utána pihentetjük 20 percet, aztán átgyúrjuk és kelni hagyjuk 45 percig, formázzuk meg és 40 percig jénaiba vagy tepsibe pihentessük.
Sütőt előmelegítjük, rakunk be kis edénybe vizet, mielőtt betennénk a sütőbe a kenyeret bevágjuk és lespricceljük.
230 fokon 45 percig süssük fedővel, a hőfokot hagyjuk csak a tetőt vegyük le és tovább sütjük még 15 percig.
A z anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, langyos vizet, langyos tejet, vajat, sót, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 80 fokra. Készítsünk elő egy 2.5 deciliteres bögrét, mindent ezzel fogunk majd mérni. 1 bögre vizet melegítsünk meg a gáztűzhelyen vagy a mikróban, addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű