30 dkg liszt
1 dl víz
1 ek cukor
2 dkg élesztő
2 ek joghurt
1 egész tojás
1 kk só
1 ek vaj
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a joghurttal, a tojással és a sóval. Ha szükséges, adunk még hozzá néhány csepp vizet. Amint összeállt a tészta, jöhet hozzá egy evőkanálnyi vaj. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, majd korong alakúra kisodorjuk.
Ezután nyolc cikkre vágjuk, majd megformázzuk a molnárkákat. A csúcsától kezdjük el feltekerni a cikkeket. Ha feltekertük, a végeket két oldalon kicsit aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Az utolsó hajtás mindig alulra kerüljön, hogy ne nyíljanak szét sülés közben.
Ezután egy picit még hagyjuk őket kelni, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
VIDEÓ:
https://egy.hu/gasztro/molnarka-111220?fbclid=IwAR1-Dk58L754XSevtyn1OtbjKAuOmCYUv9QennnzrK2SJ1LerNek2jYA1UM#
Kiveszünk mindent a hűtőből, hogy ne legyen hideg semmi sem. A sütőt bekapcsoljuk a legkisebb hőfokra (50C). 1 dl tejet meglangyosítunk (ne forróra, mert "megöli" az...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy dagasztótálban összekeverjük a liszteket és a sót, ezután mehet bele az élesztős tej és 1 tojássárgája. Összekeverjük, belerakjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű