1 kg burgonya,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db pritaminpaprika,
fél ek. só,
2 ek. kristálycukor,
3 ek. 10%-os ecet,
2 ek olivaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük.
A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .
A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Télen mirelitpaprikából készítem, hideg víz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.
Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.
Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.
9 tojást keményre főztem, megpucoltam, az őzgerincformát kibéleltem a sonkaszeletekkel. A tojásokat, a párizsit, az uborkákat és a lilahagymát apró kockákra vágtam. Összekevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJamie Oliver-féle krémes tejberizs elkészítése Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Eh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel kis darabokra a csirkemellet és süsd meg száraz serpenyőben, amíg arany színű nem lesz. Ha kész, tedd félre a serpenyőt. Öntsd egy tálba a joghurttal elkevert citromlevet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem. Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű