menu

Családireceptkönyv.hu

Pritaminos burgonyasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db pritaminpaprika,
fél ek. só,
2 ek. kristálycukor,
3 ek. 10%-os ecet,
2 ek olivaolaj

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük.

A hagymát félkarikára , a paprikát cikkekre, majd félkarikára vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk hogy levet eresszen. Ezután rászórjuk a cukrot, ecetet és végül az olajat. Jól összekeverjük. Ha most megkóstoljuk, igen intenzív az íze, de az a jó, mert akkor lesz jóízű a burgonya .

A megfőtt és kihűlt burgonyát karikára vágjuk és a paprikával óvatosan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Télen mirelitpaprikából készítem, hideg víz alá teszem hogy a jégkristályok leolvadjanak, és már szeletelem is. Nem szabad kiolvasztani!! A mirelit több levet enged.

Előzőnap elszoktam készíteni, mert így az ízek jól összeérnek.

Sültek, rántottak, halak mellé kitűnő köret.

Pritaminos burgonyasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásrúd recept
Tojásrúd recept

9 tojást keményre főztem, megpucoltam, az őzgerincformát kibéleltem a sonkaszeletekkel. A tojásokat, a párizsit, az uborkákat és a lilahagymát apró kockákra vágtam. Összekevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Jamie Oliver tejberizs receptje
Jamie Oliver tejberizs receptje

Jamie Oliver-féle krémes tejberizs elkészítése Ennek a tejberizsnek a krémességéhez fontos, hogy kerek szemű rizst használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Eh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyümölcsös csirkés saláta
Gyümölcsös csirkés saláta

Vágd fel kis darabokra a csirkemellet és süsd meg száraz serpenyőben, amíg arany színű nem lesz. Ha kész, tedd félre a serpenyőt. Öntsd egy tálba a joghurttal elkevert citromlevet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zellersaláta
Zellersaláta

A zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem. Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk