menu

Családireceptkönyv.hu

Roppanós kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 5 l-es üveghez:
3 kg uborka
1-2 db meggyfalevél
1-2 db szőlővessző (új hajtás)
1 csokor kapor
1 fej fokhagyma
5 szem fekete bors
1 mk koriander
2 l víz
6-8 ek só
1 db kenyércsücsök

Elkészítés:


Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és a korianderrel.
A vizet felforraljuk a sóval, majd forrón ráöntjük az uborkára. A tetejére kenyércsücsköt teszünk, és lefedve a napon érleljük 2-3 napig.

Roppanós kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kovászolt piros paradicsom és paprika
Kovászolt piros paradicsom és paprika

Előkészítem az 5 l üveget, kimosom és ki forrázom. A paradicsomot, paprikát váltott vízben megmosom, le csurgatom. Az üveg aljára egy csokor kaprot helyezek, majd rétegezve óvatosa...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz. 2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros almapaprika
Boros almapaprika

Nagyanyitól van a recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hideg savanyúság lé
Hideg savanyúság lé

A hozzávalókat össze kell keverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk