20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
só,
2 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük.
Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk.
A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
A palacsintához a lisztből, a tejből, a tojásból és egy csipet sóból csomómentes híg tésztát keverünk. Palacsintasütővel kisütünk 12 db palacsintát, majd állni hagyjuk. A töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://receptbazar.blogspot.hu/2016/02/boszorkanypogacsa.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie ungeschälten Kartoffeln gut waschen und etwa 25 Minuten kochen. Inzwischen die Füllung zubereiten. Den Frischkäse mit den Gorgonzola in eine Schüssel geben. Dazu kommen die...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű