1 kg liszt
5 dl tej
2 dl tejföl
1 e.k só
4 dkg élesztő
2 k.k cukor
Az élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, Ezután 1 órát kelesztjük utána kinyújtjuk kiszaggatjuk. Így is hagyjuk kelni kicsit és utána mehet a forró olajba. Ami megmarad jól beolajozzuk zacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.
A vöröshagymát megpucoljuk,karikákra vágjuk,zöldhagymát is zsíron kezdjük el pirítani.Hozzáadjuk a kockára vágott sonkánkat is és megpirítjuk a hagymával együtt,fűszerezzük egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megprítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem megy....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, tejből, vízből és sóból sima tésztát keverünk, a tojásokat felverjük és habverővel vagy robottal a tésztához keverjük. 10-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű