• 20 dkg liszt
• 1/4 liter tej
• 2 tojás
• ásványvíz
• egy csipetnyi só
• főzővaj a serpenyő kikenéséhez.
A lisztből, tejből, vízből és sóból sima tésztát keverünk, a tojásokat felverjük és habverővel vagy robottal a tésztához keverjük. 10-20 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket Forró zsírban (vajban) egymás után 12 palacsintát sütünk. Hagyjuk kihűlni, és csak utána töltjük meg őket
Édes töltelék: 1 evőkanál mazsolát egy csomag (250 g) túróval, tejszínnel össze-keverünk.
Hagyományos töltelék: a megdarált diót, mákot vagy kakaót porcukorral keverjük ill. lekvárokkal is ízesíthetünk.
Édes-csípős keverék: 30 dkg szójacsírát szűrőbe öntünk, hogy lecsöpögjön. 6-8 gombát szeletekre és egy kínai kelt csíkokra vágunk. 1 evőkanál szója-szószt 1/2 csésze édes chiliszósszal (üvegből) elkeverünk, és a keverékre öntjük.
1. A tészta főzővizét feltesszük a tűzre, majd nekilátunk a mártásnak. 2. Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát. Összerturmixoljuk a paradicsomot. 3. Lobogva forró, enyhén...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk. A tojáson kívül minden hozzávalót csomómentesen elkeverünk kézi habverővel. A tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a tésztához keverjük, majd óvatosan beleke...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű