4 személyre
50 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg sajt
1 tejföl
2 tojás
2 dkg élesztő
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben.
Tésztát dagasztunk a liszttel, margarinnal, tejföllel, tojással, élesztős tejjel és a reszelt sajt felével.
Egy órán keresztül pihentetjük, kelesztjük, majd kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, rombusz alakúra szeljük és sütjük!
A tésztát és a brokkolit kifőzöm sós vízben, leszűröm és félreteszem. Elkészítem a besamel mártást: a vajat felforrósítom, belekeverem a lisztet és nagyon lassú tűzön megpirítom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Az olívaolajon ropogósra sütjük a bacont, majd az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk rajta. Borssal megszórjuk,...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA gombát negyedelem, a cukkinit ujjnyi széles darabokra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fokhagymát lereszelem. A tésztát és az előkészített zöldségeket egy magas falú...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű