2 csomag előhűtött, nyújtott leveles tészta
4-5 evőkanál cukor
4-5 evőkanál darált mogyoró
15-20 dkg étcsokoládé
1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kinyújtott tésztát terítsük ki, és kenjük meg vékonyan vízzel.
2. Hintsük meg cukorral és a darált mogyoróval a tésztát. Tekerjük fel hosszában az egyik felét a tésztának, majd a másikat is.
3. Nyomjuk össze, és egy éles késsel vágjunk fél centis szeleteket. Helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Nyomjuk meg a füleket egy kicsit kézzel, hogy egy kicsit hegyes legyen (jobban mint én, mert az enyém kerekre sikeredett). Tegyük a forró sütőbe, és süssük 10-12 perc alatt szép ropogósra. hagyjuk kihűlni.
4. Gőz felett olvasszuk meg az apróra tört étcsokoládét. Mártsuk a csokoládéba a süteményt, úgy hogy a két karika (fül) legyen csokis. Hagyjuk a csokoládét megdermedni.
A diót,kekszet,lisztet,sütőport összekeverem.A tojásfehérjét a csipet sóval a porcukorral habbá felverem és belekeverem óvatosan a diós keveréket.Sütőpapíros tesiben elsimítom és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat a tejjel és a vaníliás cukrokkal megfőzzük és kihűtjük. A tojásoatk szétválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A lisztet, sütőport, porcukrot összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat és a tojásokat. Összedolgozzuk, és elfelezzük. Mindkét tésztát vasta...
Elkészítési idő: 58 perc Nehézség: KözepesA ?ketté választjuk, a sárgáját 1 nagyobb tálba összekeverjük a 2 féle cukorral, a rizsdarával, a túróval, a tejföllel és a citrom részelt héjjal. A ?fehérjét kemény habbá felverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű