menu

Családireceptkönyv.hu

Jó reggelt magos zsemle, sörrel (Max konyhája)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kiskorúaknak a sört kiválthatjuk tejre vagy vízre.
2,5 dl sör
1 teáskanálnyi cukor
2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)

A sörös élesztő
10 dkg BIO Rozsliszt
25 dkg sima liszt (BL55)
1 evőkanálnyi olaj
1 teáskanálnyi só

A zsemlék külsejére: 2-3 evőkanálnyi magkeverék (len, szezám, tökmag)

Elkészítés:


A cukrot elkeverjük a sörben, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Jól összekeverjük, és félretesszük pihenni, 15-20 percre. A felhabzott élesztőhöz keverjük a liszteket, és a sót. Elkezdjük dagasztani, mikor már a folyadékot felvette a liszt, akkor hozzáadjuk az olajat, és a magkeveréket. Puha, rugalmas tésztát dagasztunk, ha kell, adunk még hozzá lisztet. A bedagasztott tésztát, egy gyengén lisztezett nyújtólapra helyezzük, és nyolc egyforma részre osztjuk. Gombócokat formázunk belőle. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A gombócokat egyesével hengergessük rövid kis rudakká, és hempergessük meg a magkeverékben. Tegyük sütőpapírral bélelt lemezre, és letakarva pihentessük 10 percet.
Vágjuk meg a tetejét egy éles késsel, spricceljük meg hideg vízzel, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 22-25 percet, majd a végén meg egy kevés vízzel spricceljük meg. Rácson hagyjuk kihűlni.

Jó reggelt magos zsemle, sörrel  (Max konyhája)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kiflibagett
Kiflibagett

Dagasztom,kelesztem 15-20 percig,formázom,és kelesztem a tepsiben,míg a sütő bemelegszik 220-230 fokra,spriccelem vízzel,sül kb.20 percig, kiveszem,spriccelem, vízzel.? Szórás: ku...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors zsömle reggelire (Rupáner)
Villámgyors zsömle reggelire (Rupáner)

1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk vagy dagasztunk, melyet 12 egyenlő részre osztunk. A szárított élesztős nem kell felfuttatni! 2. A darabokból labdácskákat formázunk, melye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)

Tésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judy
Csőrege fánk
Csőrege fánk

1. Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. 2. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk