80 dkg szálasra gyalult káposzta, zsír, (több) csipet só, 5 dkg cukor, 1 hagyma (lilával jobb), 1 kanál 10 %-os ecet, köménymag, 1 nem túl minőségi alma.
Nagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire felére összeseik, hozzáadjuk a sót, köménymagot is. Beletesszük a kanálnyi ecetet, a négybe vágott héjas almát vékonyra szeletelve (csuma nélkül). Fedő alatt pároljuk, hosszan kevergetjük, néha levesszük a fedőt, a fedőről a vízpárát leöntjük. Ízlés szerint utána sózzuk/ ecetezzük/ cukrozzuk.
Ha sok, mélyhűtőbe is tehető belőle.
Nyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté. A közepére tegyünk egy szép nagy kimagozott aszalt szilvát, majd tekerjük össze és tűzzük össze hústűvel. Itassuk le konyhai papír...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű