25 dkg friss szívmentes csikremáj
6 evőkanál sima (natúr) cornflakes
só, bors, pertezselyem
tojás
pici reszelt sajt
Salátához:
paradicsom, paprika, hagyma, uborka
A májakat jól megmossuk ls alaposan lecsöpögtetjük.
A cornflakest összemorzsoljuk és a reszelt sajttal összekeverjük.
A tojást felütjük, sózzuk borsozzuk és a májakat megfürösztjük benne, majd a sajtos bundába megforgatjuk és bő forró olajban hirtelen készre sütjük.
A salátához a hozzávalókat apróra vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk.
Nyáron a friss kerti fűszerekből is tehetünk hozzá.
(bazsalikom, kakukkfű, pertezselyem)
a rizst feltesszük főni.....a vöröshagymát megpucoljuk kockára vágva olajon megpirítjuk megszórjuk piros paprikával majd beletesszük a húst a a felszelt paprikát és a fűszereket .....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kockázzuk föl, a hagymát vágjuk apróra. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát kisebb darabokra, vagy szeletekre. A kolbászt szeleteljük fel. Kevés olajon pirítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítjuk tovább. Végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa camembert sajtot kivesszuk a papirbol, ha fadobozos, akkor visszatesszuk a dobozba , a papir nelkul vagy ajanlom tegyunk ala sutopapirt es aztan vissza a dobozba. Ha nem dobozos,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű