1 kg krumpli
1 evőkanál olaj
1 fej hagyma
15 dkg füstölt kolbász vagy debreceni
10 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 evőkanál fűszerpaprika, fele csípős
1 marhahús leveskocka
1 csipet majoránna és egy mk kömény
2 db babérlevél
A szalonnát kockázzuk föl, a hagymát vágjuk apróra. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprikát kisebb darabokra, vagy szeletekre. A kolbászt szeleteljük fel.
Kevés olajon pirítsuk meg a szalonnát. majd pirítsuk meg rajta a hagymát is. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Pirítsuk, pároljuk tovább. Majd adjuk hozzá a kolbászt is. Kevergessük 1-2 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a babérlevelet és a majoránnát is.
Közben hámozzuk meg a krumplit és vágjuk cikkekre. Adjuk a pörköltalaphoz. Jól keverjük el és öntsük föl annyi vízzel, hogy lepje el, vagy ízlés szerint picit többel. Ízesítsük a leveskockával.
Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot főzzük készre.
A rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 fokra. Kenj át olajjal egy közepes méretű tűzálló tálat, majd szórd bele a felkockázott sonkát. Mehet rá felkockázott hagyma és a paprika, szórd meg a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kuktába minden zöldséget belehelyezek tisztítás után, elég nagyobb darabokra vágni. Ráhelyezem a hússzeleteket, néhány tekerés a borsszóróval, majd a babérlevelet, felöntöm annyi...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra Hámozzuk meg a hagymát, és nagy kockákra vágjuk, mossuk és szeleteljük a póréhagymát, hámozzuk és szeleteljük a fokhagymát. Olyan lábast tegyünk...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű