50 dkg csirkemell
5 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
só-bors ízlés szerint(lehet használni durvára őrölt színes borsot)
1 mokkáskanál majoránna
füstölt piros paprika+olaj
A nyers csirkemellet felkockázom késes aprítóba teszek 30 dkg-ot amit pépesítek.Belereszelem sajtot,sózom,borsozom,majoránnát,fokhagymát,
hozzáadom és jól összekeverem.A maradék 20 dkg-ot is hozzáadom de csak épp hogy megforgatom,hogy egybe maradjon a csirkemell.Egy éjszakára hűtőbe rakom,hogy össze érjenek az ízek.
Alufóliára halmozom henger alakúra formázom az alufóliának a fényes része legyen belül,és vékonyan olajjal megkenem az alufóliát,szorosan feltekerem,a végét szorosan megcsavarom.Még egy fóliába rakom.
Egy kisebb tepsibe rakom,kb 1 dl vizet beleöntök.
110-120 fokon 1 órára a sütőbe rakom.
A tetejére füstölt paprikát elkeverek olajjal,jól bekenem vele,durvára őrölt színes borssal szórom.
1. A csirkemellet kis kockára vágjuk, sózzuk, kevés olívaolajon készre sütjük 4-5 perc alatt. 2. Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolaj és a vaj keverékén pirítani kezdjük a...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A combokat sózzuk, borsozzuk, piros arannyal és olajjal megkenjük. 2. Mérsékelt sütőben letakarva sütjük. 3. Resztelt krumplival, kovászos uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz