5 db szikkadt zsemle
5 db tojás
1 fej vörös hagyma
2 evőkanál olaj
2 mokkás kanál piros paprika vagy füstölt paprika
só,bors vagy delikát ízlés szerint
apróra vágott friss petrezselyem zöld
A hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól összekeverem.
Keskenyebb zsákba töltöm,levessel együtt főzöm.Lehet bele rakni kapart csirkemájat is.A főtt hússal együtt lehet tálalni,vagy a levesbe belerakva is.
A szilvát mossuk meg, vágjuk ketté, a magját távolítsuk el, a gyümölcsöt tegyük tálba. A mézet olvasszuk meg, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a leveleire szedett, felaprítot...
Elkészítési idő: 20+30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat mosd meg jó alaposan, a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra a dörzsi felületű szivacs, azzal elég alapos munkát végezhetsz. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a megti...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. 2. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű