2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
szőlőmag olaj
ételízesítő
majoranna
fűszerpaprika
burgonya
1. A húst vékony csíkokra vágjuk és a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Megszórjuk ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük és kevés víz
hozzáadásával készre pároljuk.
3. Ha már elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, esetleg
utánsózzuk és hozzákeverjük a kockára vágott sült krumplit.
4. Egy kicsit még összepároljuk és ha kész idénysalátával tálaljuk.
Nagyon finom, könnyű, laktató étel.
Tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 504.00 kcal (2109 kJ)
- Fehérje: 37.30 g
- Zsír: 15.80 g
- Szénhidrát: 51.60 g
- Koleszterin: 75.00 mg
- Rost: 6.73 g
- C-vitamin: 13.70 mg
- B12-vitamin: 0.30 µg
- Kalcium: 43.10 mg
- Vas: 2.33 mg
- Nátrium: 423.00 mg
A csirkemellt felszelem, ha szükséges kiklopfolom és befűszerezem a grill fűszerkeverékkel. Kevés olajon mindkét oldalát megpirítom és egy jénaiba vagy tepsibe rakosgatom őket....
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatnyi darabokra felvágjuk. Egy lábosban a forró olajra tesszük, és elkezdjük megpirítani kicsit. Pár perc után 1 dl tejjel felöntjük. A curryn kívül ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmosom, majd szárazra törlöm, kettévágom és a közepét kiszedem, végül apró kockákra darabolom. Az olajat felhevítem beleteszem az apró kockákra vágott vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5 db csirkecombot megmostam, leszedtem a bőrét és tetszés szerint fűszereztem. 3 db közepes hagymát felkarikáztam, kibéleltem vele a tepsit, rádobtam 3-4 gerezd fokhagymát, majd rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű