1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk
és laskára vágjuk.
- Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
- A káposzta tetejére tesszük.
- Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá
még víz.
- A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog
esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor
híg marad a főzelék.
- Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást.
- Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, az áttört
fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá
pirospaprikát.
- Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük,
ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr
és lekapcsolhatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA kockára vágott füstölt húst kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a lencsét, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük, puhára pároljuk, kevés ecette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott lencsét hideg vízzel felforraljuk. A lencsével együtt tesszük oda a finomra vágott vöröshagymát és (ha nincs füstölthús levünk) kockára vágott füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű