menu

Családireceptkönyv.hu

Kelkáposzta főzelék


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma

köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj

Elkészítés:


- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk
és laskára vágjuk.
- Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
- A káposzta tetejére tesszük.
- Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá
még víz.
- A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog
esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor
híg marad a főzelék.
- Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást.
- Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, az áttört
fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá
pirospaprikát.
- Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük,
ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr
és lekapcsolhatjuk.

Kelkáposzta főzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó főzelék -fasírtgolyócskákkal
Sárgaborsó főzelék -fasírtgolyócskákkal

Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tojás pörkölt
Tojás pörkölt

Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lencsefőzelék
lencsefőzelék

A kockára vágott füstölt húst kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a lencsét, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük, puhára pároljuk, kevés ecette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lencsefőzelék a nagyi konyhájából
Lencsefőzelék a nagyi konyhájából

A megtisztított, megmosott lencsét hideg vízzel felforraljuk. A lencsével együtt tesszük oda a finomra vágott vöröshagymát és (ha nincs füstölthús levünk) kockára vágott füstölt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk