60 dkg liszt
2 tojássárgája
40 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
1. Hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pici linzerformával kiszaggatjuk
3. sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
4. Én most saját készítésű szilva- és baracklekvárral töltöttem.
A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát. Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük. A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű2,5 dl vizhez adok annyi lisztet és 2 dkg élesztőt,hogy nokedli állagú tésztát kapjak.Ezt este készitem el mint az öregeink.Jó hólyagosra keverem.Liszttel a tetejét megszórom,hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű