menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas, vaníliás rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg Bl 55 liszt

2 tojás

3 dl tej

3 dkg élesztő

3 evőkanál cukor

1 kávéskanál só

Töltelék:

1 cs vaníliás puding

3 evőkanál cukor

2 teáskanál vaj

3 dl tej



Tetejére:

2 evőkanál vaj vagy margarin

5 evőkanál cukor

1 evőkanál fahéj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztó gépbe rakjuk és összeállítjuk a tésztát.

Ha elkészült, letakarva duplájára kelesztjük.

A vanília pudingot megfőzzük 3 dl tejben, cukorral, és kihűtjük. Végül hozzákeverünk 1 teáskanál vajat vagy margarint.



Ha a tészta megkelt, ruddá formáljuk és elfelezzük. A darabokat 6-6 egyenlő részre osztjuk.

A gombócokat kinyújtjuk és külön-külön hosszú csíkot nyújtunk belőle. Az egyharmad részét újjnyi csíkokra vágjuk.

A másik felébe rakjuk a tölteléket, és a vágott részt ráborítjuk.

A tepsin hadjuk még 30 percet kelni. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Ha elkészül még melegen, megkenjük a kifliket olvasztott vajjal és meghempergetjük a fahéjas cukorral. Hagyjuk kihűlni.

Fahéjas, vaníliás rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors pizzás csiga II.
Gyors pizzás csiga II.

A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kapros, túrós puffancsok
Kapros, túrós puffancsok

A túrót tegyük egy tálba a tojással és sózzuk meg, keverjük össze. A kaprot aprítsuk fel és szórjuk bele, adjuk hozzá a lisztet. A masszából formázzunk kisebb golyókat a kezünkkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pizza , a hagyomanyos es calzone.
Pizza , a hagyomanyos es calzone.

50 dkg liszt, 1 kk so,1 kk szaritott oregano,3 dl viz, 3 ek olivaolaj,25 gram eleszto. Rugalmas tesztat dagasztunk belole.(mivel minden orszagban mas a liszt, elkepzelheto, hogy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejes zsemle
Tejes zsemle

A hozzávalókból lágy de rugalmas tésztát dagasztunk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ide jön a morzsolt élesztő ,a langyos tej a cukor. Kicsit össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk