1 bögre (2,5 dl) darált mandulabél
0,5 bögre darált lenmag
0,5 bögre darált szezámmag
1 vöröshagyma
1 tojás
0,5 dl víz
3 evőkanál libazsír
1 késhegynyi szódabikarbóna
só
őrölt kömény
- Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hagyjuk kihűlni.
- Egy tálban összekeverjük a darált magokat, hozzáadjuk a tojást, a pirított hagymát a zsírral együtt, a szódabikarbónát, vizet, fűszerezzük és az egészet összekeverjük.
- A masszát szilikon kenyérsütőformába öntjük és sütőben megsütjük (200C fok, kb 30 perc).
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁgnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasszuk, 1 óra kelesztés, 8 dbra osztjuk 20 cm és köröket nyújtunk, a tésztalapot lekenjük olajjal, félbehejtjuk, ismét lekenjük olajjal A tetejüket lekenjük tojássárgájával, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet egy mérőpohárban vagy egy literes edényben melegítsük meg (mikróban) az 1 ek. mézzel, majd futtassuk fel benne az élesztőt. 2. Eközben mérjük be a turmixgépbe vagy káv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz