20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 tojás
4 evőkanál liszt
1 fokhagymagerezd
8-10 szál petrezselyemzöld (elhagyható)
csipetnyi reszelt szerecsendió
csipetnyi só
a panírozáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz: petrezselymes újburgonya paradicsom
1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt
fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát kell kapnunk.
2. Olajos kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk a keverékből.
3. Zsemlemorzsában meghempergetjük őket, majd bő, forró olajban kisütjük.
Frissen, forrón a legfinomabb.
Petrezselymes újburgonyával körítve, paradicsommal díszítve tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet er...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kenyerek közepét vágjuk ki és kenyérpirítóban süssük meg. Olivaolajjal kenjük be a kenyereket, majd fokhagymával dörzsöljük be. A paradicsomokat mossuk meg, csumázzuk ki ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a füstölt sajtot vékonyra reszeltem. A majonézt elkevertem a tejföllel, finomra reszelt fokhagymával, sóval,borssal , majd hozzáadtam a répát és a sajtot. Az egész...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű