1 kg liszt
1 evőkanál só
1/2 l tej
1 pohár tejföl
5 dkg élesztő
Élesztőt felfutatjuk majd a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. kicsit hagyjuk pihenni, utána forró olajban kisütjük .
Én ami nem fogy el azt a hűtőben szoktam tartani és később kisütni. Frissen a legjobb. :)
A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást. A szeletekre vágott fokhagymát egy ser...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kukoricadarát megfőzzük, majd hozzá adjuk a túrót, jól összedolgozzuk. Ízlés szerint lehet rakni bele cukrot is. Ezután kis gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsába f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers füstölt tarját puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Én este főzöm meg, majd hűlés után hűtőbe teszem saját levében, lefedve, majd, amikor készítem, kiveszem a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű