menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári savanyuság télire – Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
babérlevél igény szerint
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborka hidegen Vali módra
Uborka hidegen Vali módra

Üvegek sterilizálása az én módszeremmel: Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Kovászos uborka Kísérletezz bátran
Kovászos uborka Kísérletezz bátran

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Az uborkát legalább 5 lé vízben megmossuk. Szerintem teljesen felesleges bevagdalni a végeit, de persze kik-ki cselekedjen ízlése szerint. A kimosott üvegünk aljára rakunk egy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vali féle flakonos kovászos uborka
Vali féle flakonos kovászos uborka

Elkészítési idő: 1/4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk