menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg gyalult uborka,
8 dl cukor,
2,5 dl 20%-os ecet,
1 evőkanál mustármag,
1 dl só,
1 kávéskanál nátrium benzoát,
1 kávéskanál borkén,
fél evőkanál szemesbors.

Elkészítés:


5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál egész borsot, jól összekavarom és pár órát áll, amig levet enged. Közben néha megkavarni es mehet az üvegekbe. 7 üveggel lesz ebből a mennyiségből. A lé, amit kienged pár óra alatt bőven elég ahhoz, hogy az üvegben ellepje. Tetszés szerint lehet ízesíteni kaporral is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Káposztasaláta
Káposztasaláta

1. A fejes káposztát vékony metéltre vágunk vagy legyaluljuk. 2. Forralunk annyi gyengén sós vizet, amennyi a káposztát ellepi, a káposztát leforrázzuk, fedővel letakarjuk, néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bertalan
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk kefézve,majd a két végeit levágjuk és hosszában bevágjuk keresztben az uborka fele hosszáig úgy,hogy az uborka azért egyben maradjon. A megfelelő nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vödrös savanyúság 20 literes
Vödrös savanyúság 20 literes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk