40 dkg liszt, pici só
5 evőkanál olaj
2,5 dl tej,1 kiskanál cukor
2,5 dkg élesztő
Hólyagos kelt tésztát dagasztunk.
Kb. 30 percig pihentetjük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
Pizza krémet rákenjük, és ízlés szerint megrakjuk, díszítjük.
Tetejére pizza sajtot reszelünk, KB 15-20 dkg-ot. Előmelegített forró sütőben sütjük, míg a sajt a szélén sárgára nem pirul.
1. A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 7 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. 2. Kétszeresére kelesztjük. 3. Miko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVolt a hűtőben sonka, amit nem lehetett már sokáig tartogatni, volt egy fél üveg saját pizzaszósz, ami szintén sürgős felhasználásra várt, volt az üveg alján pár darab ecetes jalap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes