Egy 3 dl-es bögrében 1 dl tejet megmelegítek, 1 tk cukrot és fél cs élesztőt teszek bele. A kelesztőtálba bekészítek 50 dkg lisztet, mélyedést húzok a közepibe. Mikor már kifolyik az élesztő a bögréből, beleöntöm a mélyedésbe, kevés liszttel elkeverem, duplájára kelesztem. Jön a többi hozzávaló: 2 tk só, 4 ek olaj (pizzafűszer), annyi víz, hogy lágyabb tésztát kapjak - kb 2 dl
Kenyértésztát dagasztunk. 1,5-2 óra kelesztés, majd formáztam, duplára kelesztettem. Jénaiban hideg sütőben indítva, 200 fokon sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tál aljába öntöm a vizet, belekeverem az élesztőt és a cukrot. Beleszórom a lisztet és a sót, majd egy nagy fakanállal elkeverem, éppen csak annyira, hogy az anyagokból eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport és összekeverjük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes