Sajtgolyó
Hozzávalók : 30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.
Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.
Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.
Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat.
A kuszkusz elkészítéséhez csak forró vízzel kell a száraz tésztaszemeket felönteni. Mivel manapság a boltokban előgőzölt állapotban árulják (ez valami olyasmi, mint amit pl. a gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót az olajon, fedő alatt, puhára pároljuk. 2. Közben a rizst odatesszük főni a vegetával, a curryvel és sóval. 3. Ahogy elkészült, hozzáadjuk a zöldborsót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 rudd lesz belőle villával megmintázom kipanirozom kisűtöm kövesd a videót.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű