paradicsom
-Töltelék: kis olajra rizs + 0,5 fej vöröshagyma apróra vágva, üvegesre pirítani, bele 30 dkg darált húsba, + 1 egész tojás + só + bors,
-nagy fazékba vizet forralni, só bele,
-vizes kézzel gombócokat formálni, paprikába tölteni vagy csak a forró vízben kifőzni,
-Szósz: olaj, 3 fakanál liszt, pirul, le a tűzről, bele 1 paradicsom konzerv, 1 liter paradicsom lé + zeller zöldje,
-Ha sűrű, felöntöm a gombóc levével, forralni, bele a gombócokat + 3 ek cukor,
-főtt krumplit hozzá
Egy tálban morzsoljuk szét a tofut (szejtánt, gabonakolbászt aprítsuk fel), adjuk hozzá a rizst, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A káposzta levele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket ketté vágjuk, és a belüket kiszedjük. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, túróval, citromhéjjal és a mazsolával. Végül hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét.. Me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük, az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a szétmorzsolt tonhalat (olaj is mehet hozzá), a felkarikázott olajbogyót és paradicso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű