» 50 dkg héjában főtt krumpli
» 1 l tej
» 1 db tojás
» 30 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 2 dkg őrölt paprika
» 2 dkg só
» 5 dkg zsír
A krumplit megpucoljuk és nyersen karikára vágjuk. Egy nagyobb tepsit zsírral kikenünk és erre fektetjük rá a krumplikarikákat. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük a krumplit. Eközben, sós, sűrű palacsinta tésztát készítünk, amibe fűszerpaprikát is teszünk. A tésztát a megsült krumplira ráöntjük és így sütjük tűpróbáig.
Nagyon laktató étel.
Olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott lila-hagymát, majd add hozzá az alaposan megtisztított, megmosott, felaprított gombát. Ízesítsd sóval, borssal és a többi fűszerrel és pár...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk, z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát és összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és teny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrósítsuk fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt vagy olajat, ezt is melegítsük fel, majd tegyük bele a káposztát, és magas hőmérsékleten pirítsuk, közben kavargassuk meg 1-2 perce...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz